23 Eylül 2007 Pazar

Malatyalı İşadamları Derneği:MIAD


MİAD nedir?
MİAD, Malatya'lıların ihtiyaç duyduğu aktif bir işadamları örgütüdür. 1998 yılında İstanbul’da, orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip Malatyalı iş adamlarının girişimiyle kurulmuş bir dernektir. Merkezi İstanbul’dadır. Malatyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin arttırılması, MİAD’ın temel amacı… MİAD, Malatya ve Malatyalıların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı da kendine bir görev addetmektedir. Malatya ve çevre illeri başta olmak üzere ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde aktif rol almayı istemektedir.

MİAD ne zaman kuruldu? Kimler kurdu?
MİAD 1998 yılında İstanbul’daki yüzü aşkın Malatyalı işadamının bir araya gelerek kurdukları bir dernektir. Üyeleri arasında dünyaca tanınmış marka ve şirketlere sahip işadamları da bulunuyor. Bu gün MİAD İstanbul’da en az bir Malatya büyüklüğünde üretim ve istihdam kapasitesine sahip Malatyalıları bir araya getiren bir dernek durumundadır. Derneğin kurucu üyesi ve başkanı sıfatıyla 3 yıl görev yapan Ahmet Aktaş, 2001 haziranında başkanlık görevini Yunus Akdaş’a bıraktı. Yunus Akdaş başkanlık görevini hala sürdürmektedir.

MİAD Kurucu Üyeleri :
1. Ahmet AKTAŞ
2. Nurettin YAŞAR
3. Hikmet TANRIVERDİ
4. Nüvit KARAGÖZLÜ
5. Yaşar GÜRLER
6. İbrahim KELEŞ
7. Mehmet Zeki AKINCI
8. Mehmet Zeki BAYKAL
9. Alaattin ŞENGÖZ

MİAD neyi amaçlıyor?
MİAD, Malatyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin artırılmasını amaçlıyor. 1998 yılından beri faaliyetlerini sürdüren MİAD, Malatyalı İş Adamlarını temsil eden en güçlü yerel iktisadi örgüttür. İlimiz ve bölgemizin dolayısıyla da ülkemizin kalkınmasında iş adamlarımıza öncülük etmeyi, ortak çaba ve gücü organize etmeyi, bölgemiz insanın ve çevresinin gelişmesine katkıda bulunmayı, sorunlarına ortak olmayı, çözüm yolları üretmeyi ve yol göstermeyi amaç edinmiştir. Bunu gerçekleştirebilmek için ortak gücün, kolektif birlikteliğin oluşturulması ve yaygınlaştırılması yönünde faaliyetler üretmekte ve yürütmektedir.
Ayrıca MİAD, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için yarar getirecek her türlü ekonomik, sosyal, ve siyasal projenin oluşturulması ve geliştirilmesinde, aktif rol üstlenen bir kurum olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple şehrimizi, insanımızı etkileyen, yöneten ve onlar adına karar veren her kişi ve kurumla ilişkiler geliştirmeyi ve sürdürmeyi arzu ediyor.

MİAD’ın ilkeleri nelerdir?
MİAD ekonomik alanda işbirliğini, sosyal alanda paylaşmayı, siyasal alanda uzlaşmayı savunuyor. MİAD yüksek ahlak sahibi, dürüst, çalışkan, yeniliklere ve işbirliğine açık olmayı üyelerinden istiyor. MİAD görüşlerde açıklığı ve berraklığı, ilişkilerde saygıyı, davranışlarda olgunluk ve tutarlığı, işbirliğinde uyum ve hakça paylaşımı öngörüyor. MİAD sorumluluk duygusunu, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi ilişkilerimizin temeli olarak görüyor.

MİAD’ın arzuladığı iş birliği…
Bugün MİAD, Malatyalı İş Adamlarının yaptıkları ana çatı konumunda. Bu nedenle Malatya’yı, insanımızı etkileyen, yöneten, onlar adına kararlar veren her kişi ve kuruluşla ilişkilerini geliştirerek sürdürüyor. MİAD, yerel siyasi, mülkî ve ekonomik kurumlar ve idarecileri; üniversite, yerel işadamları ve örgütleri, vakıf, dernek ve diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ile ülkemiz iş çevreleri ile diyalog halindedir ve bu diyalogu arttırarak sürdürmeyi arzu ediyor.

MİAD neler yapıyor?
MİAD geleneksel hale getirdiği aylık toplantılarında tanınmış işadamı, siyasetçi ve akademisyenleri konuk edip, üyeleri ve seçkin bir davetli topluluk ile buluşturmaktadır. Her yıl eylül ayından başlamak üzere aylık toplantılar tertip etmekte, gündeme uygun ekonomik ve siyasi konular hakkında konuşmalar yapılmaktadır. Kurulduğu günden bu yana devam ettirdiği geleneksel aylık toplantılarına 300’ü aşkın seçkin işadamı ve misafir iştirak etmektedir.

MİAD ayrıca üyelerini bilgilendirmek, iş ilişkilerini ve kişisel donanımlarını geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, eğitim seminerleri düzenliyor. Gücünü, üyelerinin ekonomik yetenekleri ve iş dünyasındaki temsil kabiliyetlerinden alan MİAD, bu gücü korumak ve geliştirmek arzusundadır. Bu amaçla seçkin eğitimci ve eğitim kuruluşlarıyla, çeşitli seminerler ve eğitim programları düzenlemektedir.

Yurt içi ve yurt dışı iş gezilerini de iş programına almış olan MİAD, eğitici yayınlar oluşturmayı, inceleme ve araştırmaya dayalı yayınlar hazırlatmayı, işbirliklerini geliştirecek toplantı ve organizasyonları daha da artırmak gibi yollarla Malatyalılar’a ve ülkemize yararlı faaliyetler üretmek yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

MİAD’a üye olmak ne yarar sağlar?
Malatyalı İş Adamları Derneği MİAD ailesine katılarak diğer üye sanayici ve iş adamları ile tanışma ve kaynaşma fırsatını paylaşmış olurlar. Hem de MİAD’ ın sağladığı dayanışma ortamında yeni iş girişimleri ve projeleri için, ilgili iş adamı kitlesi ile temas kurma imkanı yakalayabilirler.

Bugün MİAD Malatyalı İş Adamlarının üye olmakla ciddi yararlar sağlayacakları bir sivil toplum kuruluşudur. Malatyalı İş Adamlarımızın sahip olduğu yetenekleri kolektif bir güce dönüştürerek üyelerini, dayanışma ve işbirliği yapmaya teşvik etmiş, etkin bir güç ve bilgi birikimi sağlamıştır.
Gücünü üye iş adamlarından alan MİAD’ a üye olmak, bir ayrıcalığa ortak olmaktır. Bu anlamda yönetim kurulu üyelerinin refere ettiği her Malatyalı iş adamı derneğimize üye olabilir. MİAD tüm Malatyalı İş Adamlarını, ortak amaç ve vizyon çatısı altında buluşmaya davet ediyor.

MİAD ortak bir gelecek vizyonu sağlıyor…
MİAD sağladığı ortak gelecek vizyonuyla, üyeleri arasında, ciddi ve kalıcı yatırım ortaklıkları için kapı açıyor. Hızla değişen iş dünyasının yeni değerlerini üyelerine tanıtarak, ülkemizde ve dünyamızdaki değişim trendlerini takip etme fırsatı sunuyor.

Ayrıca MİAD, yeni çağın işadamı profiline uygun işadamı olmak için çaba harcayanlara, eğitim seminerleri ve programlarına iştirak etme fırsatı sunuyor. Bu eğitim programları, kişisel yetenekleri keşfetme, özgüven ve girişimcilik duygularını pekiştirerek yeni ufuklara açılma cesareti vermektedir. MİAD üyeleri paylaştıkları zeminin sağladığı imkanları takdirle ifade etmektedirler.

Derneğimizin tertip ettiği geleneksel aylık toplantılara katılarak iş adamlarımızla buluşan işadamı, akademisyen, siyasetçi ve bürokratlar:

- 28 Mart 2004 Seçimleri Malatyalı Belediye Başkan Adayları
(Şahin Özer AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı, Nevzat Er AK Parti Eminönü Belediye Başkan Adayı, Ahmet Genç AK Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı, Aziz Yeniay AK Parti Küçükçekmece Başkan Adayı, Naci Ekşi CHP Küçük Çekmece Beldiye Başkan Adayı, Cemal Akın AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı, Yaşar Çerçi MHP Malatya Belediye Başkan Adayı, Mahmut Ali Kaşifoğlu CHP Malatya Belediye Başkan Adayı, Yusuf Ziya Karataş MHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı, Kemal Timur CHP Güngören Belediye Başkan Adayı)
- Malatya Milletvekili Sayın Mevlüt ARSLANOĞLU
- Çalık Holding Yön Kur Başk. Ve Türkmenistan Tekstil Bakan Yard. Sayın Ahmet ÇALIK,
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Ali COŞKUN,
- Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Sayın Zeynel Abidin ERDEM,
- Turizm Bakanı Sayın Erkan MUMCU,
- Taha Holding Genel Koordinatörü Sayın Mustafa KÜÇÜK
- İTO Başkanı Sayın Mehmet YILDIRIM,
- Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Sayın Oğuz SATICI,
- 20.Dönem Bursa Milletvekili ve Eski DPT Müsteşarı Sayın İlhan KESİCİ,
- Malatya Bağımsız 21. Dönem Milletvekili Ahmet ÖZAL,
- Alarko Holding Murahhas üyesi merhum Üzeyir GARİH,
- 21. Dönem ANAP İstanbul Milletvekili Sayın Nesrin NAS
- Gazeteci Yazar Sayın Mehmet ALTAN,
- Gazeteci Yazar Sayın Prof. Dr. Mahir KAYNAK,
- VERSO Siyasal Araştırmalar Merkezi Başkanı Sayın Dr. Erhan GÖKSEL,
- Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Korkut ÖZAL
- Fazilet Partisi Genel Başkanı Sayın Recai KUTAN,
- Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı – Net Holding Yön. Kur. Bşk. Sayın Besim TİBUK,
- 03.KASIM.2002 Milletvekilleri Adayları;
(CHP – Malatya 1. Sıra Adayı Sayın Mevlüt ARSLANOĞLU, DYP – Malatya 1. Sıra Adayı Sayın Hikmet TANRIVERDİ, ANAP – İstanbul 3. Bölge 8. Sıra Adayı Sayın Şahin METİN, CHP – İstanbul 2. Bölge 1. Sıra Adayı Mehmet SEVİGEN, AKP – İstanbul 3. Bölge 8. Sıra Adayı Sayın Güldal AKŞİT, AKP – İstanbul 2. Bölge 8. Sıra Adayı Sayın İbrahim Reyhan ÖZAL)
- Ve diğerleri…

MİAD YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Yunus AKDAŞ (Başkan)
Ahmet DEMEZOĞLU
Atilla ÜSTÜNDAĞ
Burhan POLAT
Hasan YILDIRIM
Haşim KARADAĞ
Hüseyin TÜRKAN
İlhan ERDOĞAN
İlhan ŞAHİNTÜRK
Mahmut GÜLEÇLİER
Mehmet Levent KILIÇASLAN
Mehmet YILMAZ
Nurettin YAŞAR
Osman Adnan GÜLDAŞ
Ömer ÇOKYAŞAR
Özcan KAYHAN
Ramazan TÜRKMEN
Ramazan YILDIZ
Sabri ÖZEL
Serdar MUTLU
Vahap KÜÇÜK
Ahmet Turan KOÇER (Genel Sekreter)

MİAD DENETLEME KURULU ÜYELERİ
A. Aziz YETKİN
Kenan Derviş PEKER
Bilal ASLAN

MİAD DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Abdulkadir ERİŞ
Tahsin ELMAS
Kemal Naci EKŞi

VİZYON-MİSYON

VİZYON
MİAD, sağladığı ortak bir gelecek vizyonuyla, üyeler arasında ciddi ve kalıcı yatırım ortaklıkları için kapı açıyor. Hızla değişen iş dünyasının yeni değerlerini üyelerine tanıtarak, ülkemizdeki ve dünyamızdaki değişim trendlerini takip ederek bunlara uygun fırsatlar sunuyor. Ayrıca MİAD, yeni çağın profiline uygun iş adamı olmak için çaba harcayanlara, eğitim seminerleri ve programlarına iştirak etme fırsatı sunuyor. Bu eğitim programları, kişisel yetenkleri keşfetme, özgüven ve girişimcilik duygularını pekiştirerek yeni ufuklara açılma cesareti veriyor. MİAD üyeleri, paylaştıkları zeminin sağladığı imkanları takdirle ifade ediyorlar.

MİSYON
Malatyalı İş Adamları Derneği MİAD Malatyalı işadamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin artırılmasını amaçlıyor. 1998 yılından beri faaliyetlerini sürdüren MİAD, Malatyalı İş Adamlarını temsil eden en güçlü yerel iktisadi örgüttür. İlimiz ve bölgemizin, dolayısıyla ülkemizin kalkınmasında, iş adamlarımıza öncülük etmeyi, ortak çaba ve gücü organize etmeyi, bölgemiz insanın ve çevresinin gelişmesine katkıda bulunmayı, sorunlarına ortak olmayı, çözüm yolları üretmeyi ve yol göstermeyi amaç edinmiştir. Bütün bunları gerçekleştirebilmek için ortak gücün, kolektif birlikteliğin oluşturulması ve yaygınlaştırılması yönünde faaliyetler yürütmektedir.

MİAD ayrıca şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için yarar getirecek her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması ve geliştirilmesinde, aktif rol üstlenen bir kurum olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple şehrimizi ve insanımızı etkileyen, yöneten ve onlar adına karar veren her kişi ve kurumla ilişkiler geliştirmeyi ve sürdürmeyi arzu etmektedir.
http://www.miad.org.tr/

Hiç yorum yok: