23 Eylül 2007 Pazar

İstanbul Üniversitesi rektörü:MESUT PARLAK


PARLAK’IN HEDEFLERİ
Prof. Dr. Parlak, İ.Ü. Rektörlüğü’ne atanma kararının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “İstanbul Üniversitesi’ni sevgi ortamıyla gelecekte bilimsel açıdan, akademik açıdan, sosyal açıdan en iyi yerlere taşımanın uğraşını vereceklerini, Demokratik Cumhuriyet adına, Atatürk ilkeleri adına da her türlü uğraşı vereceğiz, hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın.” diye konuştu.

MESUT PARLAK KİMDİR
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mesut Parlak 1940 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlayan Parlak, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrenim gördü.
1966 yılında buradan mezun olan Parlak, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Patolojik Anatomi kürsüsünde göreve başladı ve 1968 yılında açılan sınavı kazanarak, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi 4. Cerrahi Kliniği’ne asistan olarak atandı.
1972 yılında uzman olan Parlak, 1973 yılının sonuna kadar uzmanlık görevine devam etti. Parlak, askerlik görevinin ardından, 1979 yılındadoçent, 1988 yılında da profesörlüğe yükseldi.
Parlak, 1982-1991 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 1991-1996 yılları arasında Fakülte Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1996-1998 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Parlak, Malatya Eğitim Vakfı’nda üç dönem yönetim kurulu üyeliği, üç dönem de başkanlık görevini yürüttü.
Parlak’ın çeşitli dergilerde yayınlanmış 100’ün üstünde makale ve bildirisi bulunuyor. Türk Tıp Derneği, Ulusal Cerrahi Derneği, Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği, Gastroenteroloji Derneği, Onkolojik Cerrahi Derneği üyesi olan Parlak, İnönü Üniversitesi Vakfı’nın da kurucu üyeleri arasında bulunuyor. Evli ve iki çocuk babası Parlak, İngilizce biliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın rektörüm siz ne hakla baş örtülü bayanlara düşük not verecem diyorsunuz benim kız arkadaşım baş örtülü ve evlenmek için okulun bitmesi şart aksi bir durumda değil 2 dönem 1 döneme dahi tahammülüm yok gerisini siz düşününün nasıl eğitimci ruhudur bu müslüman bir ülkedeyiz yada öyle diyorlar bilmiyorum düşünürken düşüncelere takılıp kalmayın eğitimin bilmimn türkiye için en üst seviyeyye nasıl çekeriz onu tartışın saygılarımla efendim