27 Eylül 2007 Perşembe

Güzel Malatyam-Hülya Kaya

Öznur Çalık





Hülya Kaya



Hülya Kaya / Güzel Malatya'm

KADIN OLMAK ZORDUR
Kadin olmak zordur. Büyük sehir de de kasabada da köyde de. Çalisan kadin evde çalisan kadin omuzlarinda ki yükün altinda ezilirken cilizda olsa seslerini yükseltme çabasinda. 22 Temmuzdaki erken genel seçimlerde hemen hemen tüm partiler vitrin degisikligi adina da olsa kadinlara daha fazla yer verdiler. Malatya’da partilerin aday listelerine koyduklari kadinlar diger seçmenlere nazaran çok daha fazla. Yönetimlerde kadinin temsil sorunu devam ederken aday listelerindeki isimlerin çoklugu elbette sevindirici. Ancak insan düsünmeden edemiyor. Acaba bu partilerin bir çogu aday listelerinin meclise girecekleri kesin olsa bu kadar bonkör davranirlar miydi ? 1923 haziraninda yapilan seçimlerde Türk kadinina ne seçme ne de seçilme hakki taninmisti. O dönem de seçme ve seçilme hakki yalnizca erkeklerindi. Kadin ise çocuk sayiliyordu. Bu dönemde bile Malatya’da açilan sandiklarda Atatürk’ün esi Latife hanima Halide Edip Mevhibe Hanima oy verenler olmustu. O günler geçmiste kaldi. 1934 ten beri Türk kadininin seçme ve seçilme hakki var ve kadinlar siyasette basarili bir çizgi tutturdular. Malatyali kadinlarin kendilerine rolmenkmodel olarak seçebilecekleri bir örnekleri var. Öznur Çalik bu isin kadinlar için bir basari ve azim öyküsü olmasinin yaninda kadinlara bende yapabilirim hayalleri kurdurmaya basladi. Öznur hanim siyaset yolculugunda ne derece zorlu yollardan geçtigini çogu zaman göz göre göre nasil hakkinin yendigini hepimiz biliyoruz ancak erkek egemen dünyada bizde variz diyebilmek sosyal yasami kaçirmamak adina önümüzdeki seçimde tüm kadinlarimiza basarilar diliyoruz.
**********************************************************************************

Öznur Çalık, yeniden Ak Parti MKYK üyesi
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Öznur Çalık, bir kez daha aynı göreve seçildi. AK Parti 2. olağan büyük kongresinde ikinci kez aynı göreve seçilen Çalık, bayan üye sayısının 10'dan 12'ye yükseldiğini söyledi.
Çalık, yaptığı açıklamada, yeniden aynı göreve layık görülmenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu kadro ile çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi. Çalık, Malatya'ya hizmet etme noktasında bir kez daha üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
ÖZNUR ÇALIK KİMDİR
1966 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya'da, üniversite tahsilini ise Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamladı. İki dönem Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Çalık, DYP kadın kolları başkanlığı, il başkan yardımcılığı ve miletvekili adayı oldu. 3 Kasım 2003 seçimlerinde AK Parti'den seçilen Çalık, evli olup iki çocuk annesi. Halen serbest eczacılık yapıyor.
CİHAN

Hiç yorum yok: